PS Antonie: „Slujind semenilor, arătăm dragostea şi credinţa noastă în Dumnezeu”

Marţi, 12 februarie 2019, ziua prăznuirii Sfinţilor Trei Ierarhi (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi a oficiat, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti (preot paroh Gheorghe Eşanu). 

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa şi activitatea Sfinţilor Trei Ierarhi şi la activitatea părintelui Gheorghe, unul dintre clericii care, în anul 1992, au reactivat Mitropolia Basarabiei.

Vorbind despre Sfinţii Trei Ierarhi, PS Antonie, între altele, a spus: „De la Sfinţii Trei Ierarhi învăţăm cum să slujim Biserica şi aproapelui nostru. Sfinţii Trei Ierarhi rămân modele de slujire, pentru toate timpurile, în mod special, pentru clerici. De la ei învăţăm cum să apărăm dreapta credinţă, cum să o propovăduim, cum să slujim aproapelui nostru. De la Sfinţii Trei Ierarhi mai învăţăm că slujirea clericului este o slujire pentru toată viaţa şi nu se rezumă doar la oficierea sfintelor slujbe în sfintele lăcaşe, ci continuă cu liturghia aproapelui, o slujire jertfelnică şi plină de dragoste a semenilor care au nevoie de ajutorul nostru. Slujind semenilor, arătăm dragostea şi credinţa noastă în Dumnezeu”. „Slujirea aproapelui aduce în sufletele noastre bucurie şi lumină sfântă”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit părintelui Gheorghe pentru activitatea pastoral-misionară şi curajul de a fi slujitor al Mitropolia Basarabiei în 1992.

Părintele Gheorghe i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii din Făleşti pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi