Clericii Episcopiei de Bălţi alături de pacienţii şi medicii din Bălţi care luptă cu noul virus

Joi, 5 noiembrie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC părinte Valeriu Ursu, paroh al bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani şi PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Spitalul Clinic din Bălţi, Secţiei II de Boli Infecţioase COVID 19 ( medic şef - Valeriu Bânzari).

Clericii Episcopiei de Bălţi au dus pacienţilor din Secţiei II de Boli Infecţioase COVID 19 apă minerală, covrigi, pesmeţi ş. a.

PS Antonie a spus că prin darul lor modest clericii Episcopiei de Bălţi au dorit să transmită un mesaj de încurajare pacienţilor, care se luptă cu noul virus, şi să le mulţumească medicilor pentru munca lor jertfelnică, de a se afla în prima linie, şi pentru lupta pe care o dau, cu multă dăruire, pentru sănătatea celor care li se adresează pentru ajutor.

Doamna Vlada Flocea, medic Secţiei II de Boli Infecţioase COVID 19, a mulţumit pentru daruri şi pentru cuvinte de încurajare, menţionând că medicii fac tot posibilul pentru a salva pe fiecare care trece pragul spitalului, rugând, în acelaşi timp, pe toi, să fie atenţi cu sănătatea lor şi a celor din jur, respectând recomandările medicilor.

În Secţia II de Boli Infecţioase COVID 19 din Bălţi sunt internaţi o sută de pacienţi diagnosticaţi cu noul virus.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi