Rugăciune la trecerea dintre ani

La cumpăna dintre ani, 2020-2021, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat un Te-Deum de mulţumire la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca (preot paroh PC preot Florentin Constantin Doboşeriu, consilier eparhial).  

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a mulţumit părintelui Florentin pentru invitaţia de a se ruga, şi în acest an, la trecerea dintre ani, împreună cu comunitatea din Voloviţa, pe care o păstoreşte cu înţelepciune şi dăruire. PS Antonie a felicitat pe toţi cu ocazia Anului Nou şi a menţionat faptul că timpul vieţii trecătoare este dat pentru a ne pregăti pentru viaţa veşnică.

PS Antonie, între altele, a spus: „Timpul vieţii este darul lui Dumnezeu oferit omului din dragoste pentru om. Ce face omul cu el, fiecare este liber să decidă singur. Omul are libertate de a decide ce face cu timpul vieţii sale, cum să-l folosească. Îl foloseşte cu înţelepciune şi cu folos, sau îl risipeşte fără noimă şi cu nesăbuinţă”. „Să folosim timpul pentru a ne umplea de Duhul Sfânt şi pentru a ne apropia de Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi