Maica Domnului cinstită la Dondușeni

Vineri, 8 ianuarie 2021, a doua zi după Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când se sărbătoreşte Soborul Maicii Domnului (conform calendarului neîndreptat), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezat).

La Sfânta Liturghie au slujit clerici de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele profesor Mihail Milea, de la Buzău, a rostit un cuvânt de învăţătură, în care s-a referit şi la viaţa creştinului pe timp de pandemie.

În cuvântul său rostit la sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Antonie a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului şi necesitatea păstrării tradiţiilor ortodoxe şi româneşti.

După sfânta slujbă, tinerii şi copiii care frecventează biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni şi cadrele didactice de la Liceul „Alexie Mateevici” din Donduşeni au prezentat un buchet de colinde.

PS Antonie a împărţit colindătorilor cruciuliţe, iar cei mici au primit jucării. PS Antonie a menţionat că jucăriile reprezintă darurile unei familii creştine, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, la început de nou an civil, şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi