PS Antonie: „O educaţie a tinerilor fără Dumnezeu este o educaţie incompletă”

Duminică, 10 ianuarie 2021, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica după Naşterea Domnului. PS Antonie a vorbit şi despre tineri şi despre datoria celor în vârstă faţă de ei. PS Antonie, între altele, a menţionat: „Cu toţii avem o datorie faţă de tinerii noştri. Ce vor şti ei despre credinţa mărturisită de noi, depinde de felul cum le transmitem această credinţă. Credinţa ortodoxă o avem moştenită de la înaintașii noştri şi avem datoria să o transmitem tinerilor, celor care vin după noi. Mântuitorul spune: „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi…”. Copiii trebuie lăsaţi şi ajutaţi să se apropie de cele sfinte. Prin faptul că părinţii nu-i duc pe copii la biserică, nu-i învaţă credinţa, ei îngrădesc accesul copiilor la tainele Bisericii. O educaţie a tinerilor fără Dumnezeu este o educaţie incompletă. O creştere sănătoasă a tinerilor, înseamnă şi o creştere religioasă, o creştere cu Dumnezeu”. 

„Să avem grijă de tineri, să le descoperim credinţa ortodoxă, dacă dorim ca sfintele lăcaşe pe care le ridicăm astăzi să nu rămână mâine pustii”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie i-a îndemnat, de asemenea, pe cei prezenţi, să fie atenţi cu sănătatea lor şi a celor din jur în contextul noii boli de Covid-19.  

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi