Daruri pentru profesorii pensionari de la Universitatea din Bălţi

Miercuri, 13 ianuarie 2021, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC preot Dorian Revenco, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălţi şi doamna preoteasă Lucia Cernei, preşedintele Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, a făcut o vizită la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

Reprezentanţii Episcopiei de Bălţi au dus în dar, pentru profesorii pensionari ai acestei instituţii de învăţământ superior, 10 cutii cu produse alimentare oferite de Asociaţia Investitorilor din România (AIR) în R. Moldova. Darurile oferite de AIR au ajuns la Bălţi prin Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei şi Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie, între altele, a spus: „Suntem bucuroşi că am reuşit să revenim la dumneavoastră cu aceste mici daruri. În acest fel am dorit să spunem şi noi mulţumesc tuturor profesorilor pentru jertfa lor de a fi la catedră şi de a transmite lumină tinerei generaţii”. PS Antonie i-a felicitat pe profesori şi pe studenţi cu ocazia începutului noului an calendaristic şi le-a urat tuturor sănătate, pace şi bucurii, iar studenţilor succes la învăţătură.

Doamna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim–prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactica, a mulţumit pentru daruri şi, între altele, a menţionat: „Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vine cu un mesaj de gratitudine pentru Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, care în contextul sărbătorilor creștine de iarnă a venit cu emoții frumoase, cuvinte alese și daruri pentru 10 angajați ai instituției noastre. Darurile vor fi transmise celor care sincer se vor bucura de ele. Mulţumim Asociaţiei Investitorilor din România în R. Moldova pentru aceste daruri. Cu certitudine, BUNĂTATEA ne înnobilează pe toți: și pe cei care donează şi pe cei care împart darurile și pe cei care cu multă bucurie și mulțumire primesc aceste daruri. Tuturor multă sănătate”.

Pentru anul de învăţământ 2020-2021, Episcopia de Bălţi mai acordă pentru studenţii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi patru burse „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi