PS Antonie a participat la o întâlnire cu tinerii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi

Vineri, 1 martie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a participat la întâlnirea studenţilor Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi cu domnul profesor universitar Ion Mărgineanu, fostul deputat în Parlamentul R. Moldova, basarabeanul care a parcurs pe jos, în luna noiembrie 2018, distanţa de peste 500 de kilometri de la Bălţi până la Alba Iulia, pentru a sărbători Centenarul Unirii la 1 decembrie 2018 în Capitala Marii Uniri.

Întâlnirea a fost organizată de către Autoguvernarea Studenţilor Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (preşedinte Victor Grigor).

În cadrul întâlnirii tinerii au avut ocazia să vizioneze filmul „Marea Unire în oglinda Prutului” realizat de către dna regizoare Violeta Gorgos, fiica domnului Ion Mărgineanu.

Domnul Ion Mărgineanu le-a vorbit tinerilor despre valorile pe care le împărtăşeşte în viaţa sa, despre Unirea românilor într-o singură ţară, despre activitatea sa de traducător a operelor scriitorilor contemporani în limba germană, despre importanţa credinţei în Dumnezeu ş.a.

În faţa celor prezenţi a mai vorbit dna Violeta Gorgos, care s-a referit la conţinutul filmului „Marea Unire în oglinda Prutului”, domnul profesor universitar Pavel Topală şi PS Antonie, Episcop de Bălţi.

PS Antonie a apreciat gestul şi efortul domnului Ion Mărgineanu, de a parcurge pe jos, la vârsta de 77 de ani, drumul de la Bălţi la Alba Iulia, spunând că „prin jertfa sa domnului Ion Mărgineanu vrea să ne atenţioneze pe toţi că salvarea românilor din Basarabia este Unirea cu România”. PS Antonie i-a mulţumit doamnei Violeta Gorgos pentru realizarea filmului „Marea Unire în oglinda Prutului”, film în care se arată drama despărţirii familiilor basarabene după ocupaţia sovietică din 1944, menţionând că „asemenea filme ne ajută să înţelegem mai bine ce a însemnat ocupaţia sovietică şi prin ce au trecut buneii şi părinţii noştri după ce acest pământ a fost ocupat şi anexat de Uniunea Sovietică”. PS Antonie a apreciat mult că domnii profesori universitari Ion Ungureanu şi Pavel Topală, în luările lor de cuvânt adresate studenţilor, au evidenţiat necesitatea credinţei în Dumnezeu şi le-a mulţumit pentru misiunea lor de creştini adevăraţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi