PS Antonie: „În Postul Mare ne înnoim şi ne sfinţim viaţa”

În seara zilei de marţi, 12 martie 2019, cea dea doua zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu, în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului ca perioadă de înnoire duhovnicească şi de împăcare cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „Sfântul şi Marele Post al Sfintelor Paşti este un timp în care suntem chemaţi să ne pregătim pentru Slăvitul Praznic al Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prin post, rugăciune, fapte de milostenie, spovedanie sinceră şi Sfânta Împărtăşanie noi creştem duhovniceşte şi înnoim haina sufletului nostru. Renunţând la hrana materială şi orientându-ne către hrana duhovnicească - rugăciunea, pocăinţă, lecturi duhovniceşti şi faptele bune – noi adunăm în sufletele noastre lumină şi sfinţenie. În Postul Mare ne înnoim şi ne sfinţim viaţa”.

„Să folosim perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti pentru a ne apropia pregătiţi de Slăvitul Praznic al Învierii”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Ion a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru binecuvântare arhierească la început de Post Mare, specificând că este pentru prima dată când la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul este prezent un arhiereu, invitându-l pe episcopul de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi