PS Antonie: „Pocăinţa ne apropie de izvorul vieţii, care este Dumnezeu”

În seara zilei de miercuri, 13 martie 2019, cea dea treia zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă de pregătire pentru Slăvitului Praznic al Învierii. PS Antonie, între altele, a spus: „În timpul Postului Mare suntem îndemnaţi să medităm asupra propriei noastre vieţi, asupra slăbiciunilor noastre, asupra păcatelor pe care, cu voie sau fără de voie, le-am comis. Păcatul ne înstrăinează de Dumnezeu şi de semeni, pocăinţa, însă, reface această legătură. Pocăinţa ne apropie de izvorul vieţii, care este Dumnezeu. Păcatul aduce în sufletul nostru întuneric, pocăinţa aduce lumină”. „Să folosim perioada Postului Mare pentru a reface legătura cu Dumnezeu şi cu semenii noştri. Să adunăm lumină în sufletele noastre prin rugăciune, post, pocăinţă şi Sfânta Împărtăşanie”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Sorin a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru binecuvântare arhierească la început de Post, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi