Întâlnirea femeilor ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi şi Arhiepiscopiei Iaşilor

În zilele de miercuri şi joi, 20 martie şi 21 martie 2019, o delegaţie a Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, se află, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, la Iaşi, pentru un schimb de experienţă cu o echipă de lucru din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor. Întâlnirea delegaţiilor a celor două Societăţi Ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Înainte de plecare delegaţia Episcopiei de Bălţi a avut o întrevedere cu PS Antonie, în cadrul căreia s-a accentuat necesitatea şi importanţa unei colaborări între societăţile cu profil similar din cadrul Patriarhiei Române.

Delegaţia doamnelor din Episcopia de Bălţi este condusă de către preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe, doamna preoteasă Lucia Cernei.

Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi a fost constituită, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, la 18 decembrie 2018 şi înregistrată la I.P. „Agenţia Servicii Publice” în data de 17 ianuarie 2019. Societatea îşi propune să promoveze şi să valorifice virtuţile creştine în familie, şcoală şi viaţa publică şi să contribuie la implicarea activă a femeii creştine ortodoxe în colectivitatea naţională pentru o viaţă mai bună.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi