Preasfințitul Antonie a făcut o vizită la Spitalul Raional Floreşti

Joi, 21 martie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a făcut o vizită la Spitalul Raional Floreşti. Preasfinţia Sa a vizitat copiii şi maturii internaţi în trei secţii ale Spitalului: Secţia Mama şi copilul (şef secţie interimar – doctor Anatol Popescu), Secţia Pediatrie Somatică (şef secţie – doctor Tamara Ababii) şi Secţia Boli Infecţioase (şef secţie – doctor Lealea Negruţă).

Episcopul de Bălţi a oferit fiecărui copil jucării de pluş, iar mămicilor din Maternitate - flori. PS Antonie a avut o discuţie şi cu lucrătorii medicali din secţiile vizitate, cărora le-a mulţumit pentru jertfa şi dragostea arătată pacienţilor. PS Antonie, între altele, a menţionat: „ Ştim că nu este uşor să fii astăzi lucrător medical. Mai ales în spaţiul nostru. A fi medic este o chemare specială. Dumneavoastră sunteţi mâinile prin care lucrează Dumnezeu, dăruind vindecare oamenilor. Am venit, astăzi, să facem o vizită bolnavilor şi să le aducem câte un mic dar. Copiilor câte o jucărie, iar mămicilor câte o floare. Să-i bucurăm. Suntem creştinii şi suntem cu toţii chemaţi să aducem bucurii semenilor noştri. A fi creştin înseamnă să bucuri pe confratele tău”.

PS Antonie, în secţiile vizitate, a fost însoţit de către doamna doctor Ludmila Capcelea, director medical al Spitalului Raional Floreşti şi domnul doctor Constantin Olaru, Şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă.

În vizita sa la Spitalul Raional Floreşti, PS Antonie a fost însoţit de către PC Preot Sorin Huluţă, Consilier economic şi social al Episcopiei de Bălţi.

Jucăriile de plus au fost oferite de ASCOR Iaşi. La Spitalul Raional Floreşti au fost dăruite cincizeci de jucării. Acţiunea se înscrie în contextul manifestaţiilor pro-viaţă desfăşurate în luna martie, la care Episcopia de Bălţi ia parte activă.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi