Episcopia de Bălţi a organizat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, ora publică, cu tema: „1918: Consecinţele unirii Basarabiei cu România”

Luni, 25 martie 2019, Episcopia de Bălţi a organizat, împreună cu Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi Centrul de Informare al României din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, ora publică, cu tema: „1918: Consecinţele unirii Basarabiei cu România”, susţinută de către domnul Ion Negrei, doctor în istorie, vicepreşedintele Asociaţiei Istoricilor din R. Moldova. Întâlnirea cu studenţii a avut loc în Sala de lectură nr.1 a Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

În debutul întâlnirii, un cuvânt către studenţi a adresat PS Antonie, Episcop de Bălţi. Preasfinţia Sa le-a vorbit tinerilor despre importanţa studierii istoriei adevărate, despre câştigul care îl aduce persoanei o instruire corectă şi temeinică şi despre folosirea timpului studenţiei cu maximă eficienţă.

Domnul Negrei în prelegerea sa s-a oprit la beneficiile Unirii pentru Basarabia sub toate aspectele: cultural, economic, agricol, educaţional, bisericesc ş.a.

Domnul Mihai Baciu, Consul general al României la Bălţi a vorbit despre activitatea Centrului de Informare al României din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

Întâlnirea  a fost moderată de dna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim – prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactica.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi