PS Antonie, în mijlocul beneficiarilor Căminului de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin şi Elena” din Iași

Luni, 1 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălți a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Taina Sfântului Maslu la Căminului de Bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena” din Iaşi.

Oficierea Tainei Sfântului Maslu în capela Căminului de bătrâni din Iaşi a fost organizată de Departamentul de Asistenţă Socială al ASCOR Iași (coordonator Andrei Mocanu).

PS Antonie le-a vorbit celor prezenţi de ajutorul pe care ni-l dă Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre prin Taina Sfântului Maslu şi le-a mulţumit tinerilor ASCOR pentru invitaţie şi a menţionat că a venit cu multă bucurie în mijlocul beneficiarilor de la Căminului de Bătrâni, pe care îi vede ca pe părinţii săi.

Domnul Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iaşi a mulţumit PS Antonie pentru că a acceptat invitaţia de veni în mijlocul beneficiarilor Căminului de Bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, menţionând, între altele: „Bătrânii l-au primit cu mare drag pe PS Antonie şi s-au bucurat de prezenţa şi de rugăciunea Preasfintiei Sale. Iar pentru cei imobilizaţi, vizita Preasfinţitului Părinte le-a adus lacrimi de bucurie şi de speranţă. Am văzut cum li se lumina chipul când Preasfinţia Sa intra în camerele lor şi cum îşi tindeau mâinile tremurânde spre a fi miruite”. „Pentru noi, tinerii din ASCOR Iasi, prezenta PS Antonie, aici, ne-a oferit o mai multă încredere în noi, în ceea ce facem noi la căminele de bătrâni și ne-a reamintit că nu suntem singuri”. a mai menţionat domnul Mocanu. În semn de recunoştinţă, domnul Andrei Mocanu i-a dăruit PS Antonie o icoană cu chipul Sfântului Antonie cel Mare, ocrotitorul Preasfinţiei Sale.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi