Episcopia de Bălţi mai are un slujitor al altarului

Duminică, 7 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului ca timp de pregătire pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Marian Cozmin Grigore.

PS Antonie a mulţumit mamei părintelui diacon nou hirotonit pentru faptul că a născut, a crescut şi a educat trei slujitori ai Bisericii, un preot, un ierodiacon şi un diacon şi i-a dăruit un buchet de flori şi i-a dorit multă sănătate. PS Antonie a vorbit şi despre chemarea sfântă de a fi slujitor în cadrul Mitropoliei Basarabiei, unica jurisdicţie eclesiastică canonică în acest spaţiu.

PS Antonie a dăruit tuturor celor prezenţi la biserică iconiţe cu chipul Maicii Domnului. 

Părintele Sorin i-a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească acordată comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l pe păstorul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor din Soroca şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi