PS Antonie: „Ne prezentăm în faţa lui Dumnezeu doar cu sufletele luminate”

Marţi, 9 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, a făcut o vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi (director Pavel Florea).

Clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar, beneficiarilor Centrului peste 310 de kilograme de mere proaspete şi produse igienice în valoare de aproape 4500 de lei.

Domnul director Pavel Florea i-a întâlnit cu bucurie pe reprezentanţii Episcopiei de Bălţi şi le-a mulţumit pentru daruri, specificând că „orice dar este binevenit pentru Centrul de plasament”.

PS Antonie a spus că merele sunt darul unui bun creştin, pe nume Vasile Eftodi din Ocolina, raionul Soroca, iar produsele igienice sunt procurate de un grup de creştini din Chişinău, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

PS Antonie, între altele, a spus: „Mulţumim domnului Eftodi pentru darul făcut beneficiarilor Centrului de plasament temporar din Bălţi. Nu este primul gest de acest fel al domniei sale. Domnul Vasile răspunde de fiecare dată când este solicitat să facă acte filantropice. Produsele igienice au fost procurate pe banii donaţi de nişte buni creştini din Chişinău, cărora le mulţumim că s-au gândit să facă această faptă bună în Postul Mare. Făcând fapte bune sufletul nostru se umple de lumină, de aceea suntem îndemnaţi să înmulţim, în viaţa noastră, faptele bune, pentru a aduna lumină sfântă în sufletele noastre. Ne prezentăm în faţa lui Dumnezeu doar cu sufletele luminate”. „Perioada Postului Mare este o perioadă specială când suntem chemaţi să mergem spre lumină, adunând lumină în sufletele noastre. Vă mulţumim că ne oferiţi o asemenea ocazie”, a spus PS Antonie.  

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi