PS Antonie: „Ne bucurăm de Înviere în măsura în care suntem pregătiţi de acest Praznic”

În seara zilei de miercuri, 10 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Sloveanca, rn. Sângerei (preot paroh – Prot. Valeriu Cernei, vicar-administrativ al Episcopiei de Bălţi), în cadrul Utreniei, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă de pregătire pentru Slăvitului Praznic al Învierii. PS Antonie, între altele, a spus: „Suntem în cea de-a cincia săptămână a Postului Sfintelor Paşti. Fiecare ne-am ostenit după puterile noastre să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, izvorul vieţii, să ne luminăm haina sufletului nostru, să ne pregătim de Praznicul Învierii. Părinţii Bisericii au rânduit ca în această seară, în săptămâna a cincia din Post, să citim Canonul Sfântului Andrei Criteanul pentru a mai medita, încă o dată, la viaţa noastră prin prizam acestui Canon, să medităm la faptele noastre şi la ce mai avem de făcut pentru a veni pregătiţi către Sfânta şi Slăvita Înviere. Ne bucurăm de Înviere în măsura în care suntem pregătiţi de acest Praznic”. „Să folosim cu eficienţă timpul care a mai rămas până la Slăvita Înviere. Să înmulţim rugăciunea, să intensificăm postul şi pocăinţă, să ne împărtăşim cu Sfintele Taine pentru a ne putea bucura de cel mai mare Praznic al creştinătăţii – Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Valeriu i-a mulţumit PS Antonie pentru prezenţa Preasfinţiei Sale la biserica din Sloveanca, subliniind că este pentru prima dată când vine un arhiereu la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

.Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi