Doamnele din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi au vizitat Centrul de plasament temporar din Bălţi

Joi, 11 aprilie 2019, un grup de doamne, membre a Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, din satele Sloveanca şi Răzălăi, împreună cu preşedinta Societăţii, dna preoteasă Lucia Cernei, au făcut o vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi. Doamnele au pregătit pentru beneficiarii din aici prânzul, care a constat din sarmale, cartofi, pilaf dulce, salată, pâine coaptă la cuptor şi băuturi răcoritoare.

Doamna Ana Rusu, asistentă medicală din cadrul Centrului de plasament, vorbind despre gestul doamnelor membre a Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, între altele, a menţionat: „Faptul că beneficiarii noştri au posibilitatea să guste şi bucate pregătite la cuptor este foarte bine. Unii îşi mai amintesc cum se alimentau pe timpuri, când erau copii sau erau la casele lor unde aveau un cuptor şi pregăteau mâncare după reţetele învăţate de la părinţi şi bunei. Aici ei sunt hrăniţi bine, dar să le pregătim mâncarea la cuptor nu avem aceste condiţii. Dar este şi ireal să pregătim, pentru cei 460 de beneficiari. De aceea ne bucurăm când vin diferite persoane şi aduc mâncare pregătită în condiţii de casă, cu aromele ei specifice. Mai vin, din când în când oameni care aduc bucate pentru beneficiarii noştri, dar cantitatea de mâncare care a fost adusă astăzi, ca să fie hrăniţi toţi beneficiarii şi încă toată să fie pregătită la cuptor, este pentru prima dată. Le mulţumim celor care au pregătit mâncare şi celor care au adus-o şi au repartiza-o beneficiarilor noştri”.

Referindu-se la vizita de la Centrul de plasament din Bălţi, dna Lucia Cernei, preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, între altele, a specificat: „Unul din scopurile Societăţii Femeilor Ortodoxe, care am înfiinţat-o, la 18 decembrie 2018, împreună cu câteva doamne din Episcopia de Bălţi, având şi binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, este să fim aproape de cei mai trişti ca noi. Este multă singurătate şi multă sărăcie în societatea în care trăim. Noi, femeile ortodoxe, ne dorim să sensibilizăm lumea să facă fapte bune, ca în felul acesta să înmulţim binele. Împreună cu femeile din satele Sloveanca şi Răzălăi, membre a Societăţii Femeilor Ortodoxe, am hotărât ca, acum, în ajunul marelui Praznic al Învierii Domnului să aducem puţină bucurie pe feţele acestor oameni, confraţi de-ai noştri, care se află în acest Centru. Am dorit ca toate bucatele pentru prânzul de astăzi să fie pregătite la cuptor, în total 37 de oale. Mergem spre casă cu sufletele pline de lumină, pentru că am reuşit să bucurăm câţiva oameni. Vreau să mulţumesc PS Antonie, Episcop de Bălţi pentru faptul că ne-a încurajat la această faptă creştinească şi aduc mulţumiri tuturor celor care au dat din puţinul lor şi am procurat produsele din care am pregătit mâncarea. Mulţumesc de asemenea celor 13 femei de la Sloveanca şi celor 18 femei de la Răzălăi, care au pregătit mâncarea cu multă dragoste şi jertfă. Aici la Centru au venit doar zece doamne: 3 din Sloveanca şi 7 din Răzălăi. Aduc mulţumiri doamnelor preotese Liliana Eşanu din Făleşti şi Angele Ursu din Corlăteni, Râşcani, care au venit şi ne-au ajutat să împărţim mâncare beneficiarilor. Vreau să mai menţionez că motorina pentru a ne deplasa la Bălţi a fost achitată de către domnul primar Chetrari Gheorghe.

Doamnele din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe au fost însoţite, la Centrul de plasament temporar din Bălţi, de către PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC preot Gheorghe Eşanu, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Făleşti, PC preot Valeriu Ursu, parohul bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani şi de PS Antonie, Episcop de Bălţi

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi