PS Antonie: „Fapta bună aduce lumină în sufletele noastre”

Miercuri, 17 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, a făcut o vizită la Centrul Ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii „Târnova” din satul Târnova, raionul Donduşeni (medic şef Vera Sprincenatu).

Clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar, copiilor din Centrul de la Târnova zece lăzi de mere proaspete, opt lăzi de struguri, produse igienice (pastă de dinţi, periuţe de dinţi, şampon, săpun lichid, praf de spălat), detergent pentru vase şi ciorapi în valoare de aproape 6500 de lei.

Doamna medic şef Vera Sprincenatu a mulţumit reprezentanţilor Episcopiei de Bălţi pentru daruri, specificând că „pentru copiii din Centrul de la Târnova merele şi strugurii sunt foarte binevenite. Copii urmează tratamente medicamentoase şi ei au nevoie şi de vitamine. Produsele igienice, de asemenea, sunt binevenite, pentru că un tratament presupune şi o igienă corespunzătoare. Vă mulţumim în numele celor 150 de copii câţi sunt, în prezent, în Centru”. Mulţumiri pentru daruri au adresat şi copii, care cu multă bucurie au primit cele aduse de clerici şi i-au invitat să mai vină în vizită.

PS Antonie a spus că merele reprezintă darul unui bun creştin, pe nume Vasile Eftodi din Ocolina, raionul Soroca, strugurii au fost donaţi de o creştină din Chişinău, iar produsele igienice, detergent pentru vase şi ciorapii au fost procurate de un grup de creştini din Chişinău, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

PS Antonie, între altele, a spus: „Mă bucur că am ajuns la dumneavoastră şi am adus aceste daruri făcute de buni creştini. Vreau să mulţumesc domnului Eftodi pentru mere, doamnei de la Chişinău, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, pentru struguri. Şi vreau să mulţumesc creştinilor din Chişinău care au donat banii pentru produsele igienice (pastă de dinţi, periuţe de dinţi, şampon, săpun lichid, praf de spălat), detergent pentru vase şi ciorapi. Suntem mulţumiţi că am adus daruri pentru toţi cei 150 de copii. Suntem în Postul Mare şi e bine să facem fapte bune. Fapta bună aduce lumină în sufletele noastre”. „Să adunăm mai multă lumină în această perioadă de pregătire pentru Sfânta şi Slăvita Înviere”, a mai spus PS Antonie.

Centrul Ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii „Târnova” este o instituţie (tip internat) înfiinţat în anul 1961. Capacitatea Centrului este de 200 de persoane. În Centru vin preponderent copii din familii social-vulnerabile, care au nevoie de ajutor material şi moral. Timpul tratamentului variază. Unii copii stau în Centru 3-4 luni, alţii ani de zile. În centru, la ziua de azi, se află 150 de copii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi