PS Antonie: „A face bucurii semenilor este o datorie a fiecărui creştin”

Vineri, 19 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, a făcut o vizită la Şcoala internat specială pentru copii orbi şi slab văzători din municipiul Bălţi (director Natalia Mogoreanu).

Clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar, copiilor din Şcoala internat specială de mere proaspete, banane, struguri, produse igienice (pastă de dinţi, periuţe de dinţi, şampon, săpun, praf de spălat), detergent pentru vase şi ciorapi în valoare de peste 2500 de lei.

Doamna director Natalia Mogoreanu a mulţumit reprezentanţilor Episcopiei de Bălţi pentru daruri, specificând că „în general copiii sunt asiguraţi cu cele necesare, dar darurile sunt binevenite, în special fructele”. „Vă mulţumesc în numele copiilor. Dumnezeu să vă răsplătească”, a mai spus doamna director. Copiii s-au bucurat pentru daruri şi au adus şi ei mulţumiri vizitatorilor.

PS Antonie le-a spus copiilor că merele sunt donate de bun creştin, pe nume Vasile Eftodi din Ocolina, raionul Soroca, care a făcut mai multe acte de binefacere, strugurii au fost donaţi de o creştină din Chişinău, iar produsele igienice, detergent pentru vase şi ciorapii au fost procurate de un creştin, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

PS Antonie, între altele, a spus: „Am dorit demult să vin la voi, pentru că ne aflăm aici, nu departe, în vecinătate. Am trecut în iarnă şi atunci am promis că o să revenim. Astăzi v-am adus mere, struguri, produse igienice (pastă de dinţi, periuţe de dinţi, şampon, săpun, praf de spălat), detergent pentru vase şi ciorapi. Este un mic cadou din partea unor oameni care au dorit să vă bucure puţin. A face bucurii semenilor este o datorie a fiecărui creştin. Primiţi aceste modeste daruri şi să vă dea Bunul Dumnezeu sănătate”.   

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi