PS Antonie: „A nu-i uita pe cei care ne-au făcut bine, este una dintre datoriile noastre”

În după amiaza zilei de marţi, 23 aprilie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi a făcut o vizită la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

Clericii Episcopiei de Bălţi au dus în dar 11 colete de produse alimente pentru profesorii pensionari ai acestei instituţii de învăţământ superior. Produsele au fost colectate în cadrul Campaniei „Masa Bucuriei” desfăşurată în cadrul Episcopiei de Bălţi în ziua de sâmbătă, 20 aprilie 2019.

PS Antonie, între altele, a spus: „Am dorit să venim şi la D-voastră să vă mulţumim pentru că aţi încurajat studenţii să participe ca voluntari la Campania „Masa Bucuriei”, desfăşurată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. Aceste mici daruri dorim să fie pentru profesorii pensionari din instituţia d-voastră. Fiecare am avut profesorii noştri care ne-au învăţat cum să vieţuim ca să fim de folos oamenilor şi buni în faţa lui Dumnezeu. A nu-i uita pe cei care ne-au făcut bine, este una dintre datoriile noastre. Vrem să le mulţumim tuturor profesorilor noştri şi mulţumim voluntarilor, studenţi ai Instituţiei d-voastră pentru implicarea exemplară în Campania „Masa Bucuriei” desfăşurată sâmbăta trecută”.

Doamna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim – prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactica, a mulţumit pentru daruri şi a menţionat că „este un gest frumos din partea Episcopiei de Bălţi”. „Ne bucurăm că unii dintre studenţii noştri au luat parte la această campanie de binefacere. Toţi trebuie să fim mai buni şi învăţăm aceasta şi din asemenea companii cum a fost cea de colectare de produse alimentare în magazinele din oraşul nostru. Vă mulţumim”, a menţionat dna prorector.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi