PS Antonie: „Să fim făclii ale Învierii Domnului pentru a răspândi lumină către semenii noştri”

În Noaptea Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” şi „Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din satul Răzălăi, raionul Sângerei (preot paroh Protoiereu Mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi). 

Scrisoarea pastorală la Învierea Domnului a PS Antonie a fost citită de către părintele diacon Marius Mihai Anton.

PS Antonie a rostit un cuvânt de felicitare, amintind că „Sărbătoarea Învierii aduce în sufletul creştinului lumină şi bucurie”. „De ce se bucură sufletul nostru? Pentru că simte tainic că moartea a fost învinsă. A înviat Hristos şi moartea nu mai are nicio putere. Aşa se explică starea de bucurie trăită de sufletele noastre în această noapte”, a spus Preasfinţia Sa. „Să fim făclii ale Învierii Domnului pentru a răspândi lumină către semenii noştri prin faptele noastre”, a mai îndemnat PS Antonie.

Apoi PS Antonie a care a citit  rugăciunea de sfinţirea a prinoaselor pascale.

Părintele Valeriu i-a felicitat, la rândul său, pe creştinii şi i-a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare în Noaptea de Înviere, menţionând că este pentru prima slujbă de Înviere oficiată la Răzălăi.

PS Antonie împreună cu părintele Valeriu au sfinţit ofrandele pascale aduse de creştini la biserică, salutându-i pe toţi cu tradiţionalul: „Hristos a Înviat!”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi