PS Antonie: „Dacă suntem, astăzi, creştini este meritul femeilor creştine”

Duminică, 12 mai 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra comunităţii din Chetrosu.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre Femeile Mironosiţe şi despre rolul femeii în păstrarea credinţei creştine în popor.

Referindu-se contribuţia femeilor la păstrarea credinţei în perioada sovietică, când era prigonit tot ce era religios, PS Antonie, între altele, a spus: „În perioada sovietică doar datorită femeilor s-a păstrat credinţa. Mamele noastre şi bunicile au avut grijă ca întunericul propagandei ateiste să nu pună stăpânire definitivă pe sufletele noastre. Dacă suntem, astăzi, creştini este meritul femeilor creştine. Aşa a fost în societate, aşa a fost şi în familia mea. Mama mea, Teodora, a avut grijă să ne înveţe credinţa şi să ne ţină aproape de cele sfinte. Astăzi aducem omagiu şi pomenim pe cele care păstrează credinţa, familia şi perpetuează viaţa pe pământ”. „Să nu uităm acest adevăr şi să mulţumim femeilor creştine pentru menţinerea aprinsă a flacărei credinţei”, a mai spus PS Antonie.

Fiecare doamnă, prezentă la sfânta slujbă, a primit flori şi câte o cărticică de rugăciuni din partea ierarhului Episcopiei de Bălţi.

Părintele Ion a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească în ziua când cinstim pe femeile mironosiţe, invitându-l, pe ierarhul Episcopiei de Bălţi, să mai vină în mijlocul creştinilor din Chetrosu şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi