Concurs de religie „Lăsaţi copiii să vină la Mine” din cadrul Episcopiei de Bălţi, la cea de-a doua etapă

Sâmbătă, 18 mai 2019, la sediul episcopal din Bălţi, s-a desfăşurat, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, etapa a doua a Concursului de religie pentru elevi „Lăsaţi copiii să vină la Mine” organizat în parohiile şi protopopiatele din cadrul Episcopiei de Bălţi.

La cea de-a doua etapă a Concursului „Lăsaţi copiii să vină la Mine” au participat câştigătorii celor trei concursuri care s-au desfăşurat la nivel de protopopiate - 16 februarie în protopopiatele Bălţi şi Făleşti, 23 februarie – protopopiatul Soroca şi Floreşti şi 9 martie – protopopiatul Donduşeni.

PS Antonie i-a felicitat pe copii pentru faptul că participă la cea de-a doua etapă a Concursului „Lăsaţi copiii să vină la Mine” şi a mulţumit preoţilor şi profesorilor de religie pentru munca de jertfă pe care o depun, pentru a duce cuvântul lui Dumnezeu către tânăra generaţie.

La etapa finală au fost prezenţi 10 din cei 12 copii care au câştigat concursul la prima etapa a protopopiatelor. Fiecare copil a primit diplomă de participare şi câte un set de cărţi din partea PS Antonie. Primele trei lucrări au fost premiate cu premii băneşti.

Concursul de religie „Lăsaţi copiii să vină la Mine” este organizat de Episcopia de Bălţi şi cuprinde parohiile din cele patru protopopiate ale Episcopiei. Concursul include două etape. Prima etapă se desfăşoară la nivel de protopopiate şi cea de-a doua la nivel de Episcopie. Scopul concursului este promovarea credinţei ortodoxe în mijlocul tinerii generaţii şi determinarea tinerilor de a cunoaşte mai bune credinţa strămoşească.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi