PS Antonie a participat la hramul Căminului de Bătrâni din Bucium, Iaşi

Marţi, 21 mai 2019, (zi în care creştini ortodocşi, care ţin sărbătorile pe stilul nou, i-au sărbătorit pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la capela Căminului de bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Bucium, din municipiul Iaşi.

În cuvântul său, PS Antonie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea de a reveni în mijlocul beneficiarilor de la Căminului de bătrâni din Bucium Iaşi şi s-a referit la viaţa şi aportul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena la răspândirea creştinismului.

Părintele Eduard Florin Munteanu, slujitor al capelei Căminului de bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, i-a mulţumit ierarhului Episcopiei de Bălţi pentru faptul că venit a doua oară la bătrânii de la Căminul din Bucium şi i-a dăruit PS Antonie o icoană cu chipul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena.

PS Antonie a vizitat pentru prima dată Căminul de bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Bucium, din municipiul Iaşi în ziua de 1 aprilie 2019, când, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Taina Sfântului Maslu.

PS Antonie, în vizita sa din ziua la 21 mai 2019, a fost însoţit de către PC preot Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi