PS Antonie: „Viaţa este darul lui Dumnezeu şi ne este dat pentru a face bine”

Miercuri, 29 mai 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi (preot paroh Petru Botezatu), Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Sfânta Slujbă a fost oficiată cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a Preasfinţiei Sale. În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie s-a rugat pentru sufletele părinţilor săi, Metodie şi Teodora.

În cuvântul său, Preasfinţitul Antonie a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite de-a lungul vieţii şi a menţionat aportul părinţilor săi, Metodie şi Teodora, la descoperirea învăţăturii creştine. Preasfinţia Sa a vorbit şi despre felul cum aşteaptă Bunul Dumnezeu să ne petrecem viaţa. PS Antonie, între altele, a spus: „Viaţa este darul lui Dumnezeu şi ne este dat pentru a face bine, pentru a-I sluji Lui şi semenilor noştri. Şi avem datoria de a-I mulţumi Bunului Dumnezeu pentru acest dar în fiecare clipă a vieţii noastre. A folosi timpul vieţii în mod egoist nu este după voia lui Dumnezeu. Ne facem datoria de creştini, doar dacă folosim timpul pentru a-l slăvi pe Dumnezeu şi a sluji semenilor”.

PS Antonie a fost felicitat de ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de consilierii episcopali, de colegi de la facultăţile de Medicină şi de Teologie, de clerici şi enoriaşi din cadrul Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a mulţumit tuturor pentru felicitare, dorindu-le, la rândul său, sănătate, pace, bucurii duhovniceşti şi slujire jertfelnică lui Dumnezeu şi Neamului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi