PS Antonie: „Sfinţii sunt modele de trăire şi de mărturisire a credinţei”

Duminică, 2 iunie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca, cu ocazia sărbătorii hramului acestui sfânt locaş (preot paroh PC preot Florentin Constantin Doboşeriu). 

Cu binecuvântarea PS Antonie, Preacuviosul părinte Arsenie de la Mănăstire Dervent a rostit un cuvânt de învăţătură.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi activitatea părintelui Florintin.

Vorbind despre Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Preasfinţitul Antonie s-a referit la virtuţile Sfântului şi anume statornicia în credinţă şi mărturisirea ei până la sacrificiul suprem.

PS Antonie, între altele, a spus: „Sfinţii sunt modele de trăire şi de mărturisire a credinţei. Sfinţii ne ajută să descoperim frumuseţea mărturisirii adevărului. De la ei învăţăm ce este plăcut lui Dumnezeu şi cum să dobândim fericirea veşnică. De la ei învăţăm cum să folosim timpul vieţii pentru a dobândi viaţa veşnică”.

PS Antonie a mulţumit părintelui Florintin pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată la Voloviţa şi a mulţumit şi celor care sprijină înălţarea noului sfânt locaş în această localitate.

Părintele Florentin i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Voloviţa, Soroca a fost înregistrată în luna mai a anului 2016. Piatra de temelie a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în ziua de 11 octombrie 2016. În luna noiembrie 2017 s-au turnat plăcile şi s-au finisat bolţile. Comunitatea a primit un sprijin financiar substanţial din partea Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în ziua de 2 iunie 2018, la care a fost prezent şi PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi