Comunitatea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Corlăteni şi-a serbat hramul

Luni, 3 iunie 2019, ziua prăznuirii Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa Elena (pe stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

Cu binecuvântarea PS Antonie, PC părinte Daniel Prepeliţă, parohul bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi „Acoperământul Maicii Domnului” din or. Dărmăneşti, România, fiind prezent la Sfânta Liturghie în calitate de invitat al Preasfinţitului Antonie, a rostit un cuvânt de învăţătură. Părintele Daniel s-a referit la Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena ca modele de vieţuire creştină şi apărare a credinţei adevărate şi la viaţa creştină ca timp de pregătire pentru viaţa veşnică.

PS Antonie a felicitat comunitatea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din Corlăteni cu ocazia sărbătoririi hramului şi a mulţumit părintelui Valeriu pentru invitaţia la hram şi pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată la Corlăteni. PS Antonie i-a mulţumit şi părintelui Daniel, colegului de Facultate de Teologie, pentru cuvintele de zidire adresate celor prezenţi.

Comunitatea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” i-au făcut PS Antonie un dar preţios – un complet de vulturi arhiereşti brodaţi (podnojii). Ierarhul Episcopiei de Bălţi a mulţumit pentru dar, specificând că cel mai mare dar al unei comunităţi pentru păstorul lor este să-l poarte în rugăciunile lor şi i-a rugat pe toţi să se roage pentru Preasfinţia Sa. Părintele Daniel i-a dăruit părintelui Valeriu o carte de predici.

După înconjurarea tradiţională de hram al sfântului locaş, PS Antonie a oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh şi a comunităţii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Corlăteni. 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi