PS Antonie: „Sălăşluirea Duhului Sfânt în sufletele noastre aduce lumină şi pace”

Duminică, 16 iunie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat Vecernia Rusaliilor.

Referindu-se la Praznicul Rusaliilor, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Este ziua Cincizecimii, este ziua când Sfinţii Apostoli au fost îmbrăcaţi de sus cu Duhul Sfânt şi având această întărire au mers şi au dus Cuvântul lui Dumnezeu la toate neamurile. În rugăciunea Împărate Ceresc noi invităm Duhul Sfânt „vino şi te sălăşluieşte întru noi şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre”. Sălăşluirea Duhului Sfânt în sufletele noastre aduce lumină şi pace, ne curăţă de întinăciunea păcatelor şi ne duce mântuire”. 

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Roman pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată în parohia pe care o păstoreşte şi pentru implicarea în activitatea Episcopiei de Bălţi, unde părintele este responsabil de Sectorul Cultural, Misiune şi Tineret, dăruindu-i o carte de predici:

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi