Prima slujbă de hramul Paraclisului episcopal din Bălți

Duminică, 7 iulie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în spațiul Episcopiei de Bălți din strada Burebista Nr. 10 din Bălţi, unde Episcopia de Bălți va înălța Ansamblul Episcopal Bălți (Catedrală, Sediu Episcopal, Centru Pastoral – Cultural, Clopotniță, Aghiasmatar, Monument).

Sfânta Slujbă a fost oficiată în curtea Centrului Educaţional „Anastasis” al Episcopiei de Bălţi cu ocazia prăznuirii primului hram al Paraclisului episcopal „Duminica Sfinţilor Români”.

PS Antonie, în cuvântul său, s-a referit la rolul sfinților în viața Bisercii și a creștinului și la sfinții români ca rod al credinței neamului românesc.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a vizitat șantierul Paraclisului episcopal, unde PC protoiereu Dorian Revenco, protopopul de Bălți, coordonatorul lucrărilor de ridicare a paraclisului, i-a vorbit ierarhului despre mersul lucrărilor de construcție.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Istoric: Terenul cu suprafața 71,35 ari, de pe strada Burebista, nr. 10, mun. Bălți, unde va fi ridicat viitorul Ansamblu Episcopal Bălți (Catedrală, Sediu Episcopal, Centru Pastoral – Cultural, Clopotniță, Aghiasmatar, Monument) a fost achiziționat de Episcopia de Bălți, în anul 2021, cu ajutorul Statului român.

Piatra de temelie pentru Paraclisul episcopal din Municipiul Bălți a fost pusă în ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, anul 2023.

Paraclisul episcopal are ca hram „Duminica Sfinţilor Români”, dar mai are ca ocrotitori și pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei și Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi