Tineri din Episcopia de Bălți în taberele de pe ambele maluri ale Prutului

 

Marți, 9 iulie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a binecuvântat călătoria grupului de tineri din cadrul Episcopiei de Bălți, care au plecat spre Botoșani, unde, în perioada 09 – 16 iulie 2024, se vor afla la tabăra de la Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Botoșani. Grupul este compus din 45 tineri și 5 însoțitori.

PS Antonie le-a urat drum bun, citindu-le și o rugăciune de călătorie și i-a îndemnat să folosească timpul din tabără cu folos, spre a cunoaște istoria neamului și a stabili relații de prietenie cu tinerii de peste Prut.

Tabăra de la Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Botoșani este parte componentă a taberelor ARC organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Tineri din Episcopia de Bălți, în această vară, vor mai participa la taberele de la Centrul de Agrement Oglinzi, județul Neamț (06 – 13 august 2024), Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Botoșani (13 – 20 august 2024), Mănăstirea Caraiman, Prahova (13 – 20 august 2024), și Sângeorz Băi, Bistrița Năsăud (20 – 27 august 2024).

Alte întruniri de tineret unde au participat sau vor participa tinerii din cadrul Episcopiei de Bălți în acest an: Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România organizată de Parohia „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului” și Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” din Orhei, (2 iulie 2024), Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Arhiepiscopia Bucureștilor (Ploiești, 5-7 iulie 2024), Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, Arhiepiscopia Iașilor (Iași, 26-28 august 2024) și Tabăra din pridvorul satului (Răuțel, Fălești și Sloveanca, Sângerei, luna august 2024).

În total în acest an, cu binecuvântarea PS Antonie, peste 400 de tineri din cadrul Episcopiei de Bălți vor ajunge în taberele organizate pe ambele maluri ale Prutului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi