PS Antonie: “Darul ne apropie de Dumnezeu și de semeni”

Duminică, 23 februarie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântului Ierarh Nicolae” (preot paroh Victor Bejan) din oraşul Anenii Noi (Arhiepiscopia Chişinăului).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a oficiat un Te-Deum pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu de părintele Victor, familia sa şi comunitatea de ortodocşi din Anenii Noi.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul evanghelic din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, evidențiind rolul virtuții milosteniei în creșterea duhovnicească a creștinului.

PS Antonie, între altele, a spus: Când dăruim, ne asemănăm cu Dumnezeu, Marele Dăruitor de la care avem toate binefacerile. Darul ne apropie de Dumnezeu și de semeni. Când dăruim unui semen de-al nostru, darul nostru merge la Hristos, care nu rămâne niciodată dator și ne răsplătește prin diferite forme, unele doar de El știute. Când dăruim, noi nu ne lipsim de ceva material, ci darul nostru se transformă intr-un câștig pentru Împărăția lui Dumnezeu.

La final, PS Antonie i-a dărui părintelui Victor cartea Sectele religioase din Japonia, scrisă de Cuv. Anatolie Tihai și editată de Editura Episcopiei de Bălți.

Părintele Victor i-a mulţumit IPS Mitropolit şi Exarh Petru pentru că a binecuvântat ca Preasfinţitul Antonie să vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină la Anenii Noi şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi