Episcopia de Bălţi a donat 30 000 de lei pentru sistemul sanitar din Bălţi

Luni, 6 aprilie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC părinte Florentin Doboşeriu, consilier economic al Episcopiei de Bălţi şi PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Spitalul Clinic din Bălţi (director Rotari Serghei) şi la Centrul de Sănătate Publică din Bălţi (medic şef Chişlari Veaceslav).La Spitalul Clinic din Bălţi clericii Episcopiei de Bălţi au donat suma de 25 000 (douăzeci şi cinci mii), bani adunaţi de la preoţii din Episcopia de Bălţi. PS Antonie a menţionat că în data de 27 martie a adresat o scrisoare către preoţii din cadrul Episcopiei de Bălţi, rugându-i să fie solidari şi să contribuie financiar fiecare cu cât poate, pentru a veni în ajutorul medicilor în aceste momente de grea încercare. „Este contribuţia preoţilor, protopopilor şi a consilierilor Episcopiei de Bălţi pentru Spitalul Clinic din Bălţi. În acest fel am dorit să fim aproape de dumneavoastră, medicii, cei care vă aflaţi în prima linie, adevăraţi eroi ai zilelor noastre, care sunteţi chemaţi să luptaţi cu temutul virus, care se răspândeşte tot mai mult. Pe lângă faptul că vă avem în rugăciunile noastre, vă rugăm să primiţi şi această donaţie de bani pe care o veţi folosi după necesităţile instituţiei pe care o conduceţişi unde trataţi zeci de bolnavi infectaţi cu coronavirus Covid – 19. Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa şi să oprească această molimă periculoasă. Vă mulţumim pentru tot ce faceţi, vă mulţumim pentru jertfa domniilor voastre”, a menţionat PS Antonie în momentul când a donat banii domnului Serghei Rotari, directorul Spitalului Clinic din Bălţi.Domnul director Rotari a mulţumit pentru donaţia slujitorilor Episcopiei de Bălţi, menţionând că instituţia pe care o conduce zilnic suportă mari cheltuieli pentru procurarea celor necesare pentru îngrijirea celor 50 de bolnavi infectaţi cu coronavirus şi care sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului şi că orice donaţie este binevenită, dorindu-le sănătate preoţilor şi membrilorfamiliilor lor.

Împreună cu donaţia de bani, clericii Episcopiei de Bălţi a adus pentru medicii şi bolnavii din Secţia de Boli Infecţioase mere, lămâi, mandarine, banane şi struguri. La Centrul de Sănătate Publică din Bălţi clericii Episcopiei de Bălţi au donat 5000 (cinci mii) de lei,ajutor pentru Laboratorul Bacteriologic, care din această săptămână va începe efectuarea testelor la Covid - 19.

Domnul Veaceslav Chişlari, medicul şef al Centrul de Sănătate Publică din Bălţi, a mulţumit clericilor Episcopiei de Bălţi pentru donaţie, dorindu-le sănătate fizică şi duhovnicească tuturor celorcare au jertfit din puţinul lor şi le-a vorbit oaspeţilor despre pregătirea Laboratorului Bacteriologic pentru noua provocare –infecţia Covid – 19.PS Antonie a menţionat că „în aceste momente de încercare pentru întreaga omenire este de datoria noastră a tuturor să fim aproape de medici şi să-i susţinem în lupta lor cu noua infecţie”.PS Antonie a promis medicului Chişlari că Episcopia de Bălţi va achita cazarea şi masa pentru medicul virusolog venit de la Chişinău la Bălţi, în ziua de 6 aprilie, pentru a ajuta medicii bacteriologii din Bălţi în însuşirea metodei de diagnosticare a virusului Covid-19.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălți