Daruri pentru Centrul de plasament temporar din municipiul Bălţi

 

Vineri, 10 aprilie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Florintin Doboşeriu, consilier economic al Episcopiei de Bălţi şi PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi (director Pavel Florea). 

Clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar, beneficiarilor Centrului, în jur de 200 de kilograme de mere proaspete, 100 de kilograme de zahăr şi 100 de kilograme de hrişcă.

PS Antonie a specificat că merele reprezintă darul unui bun creştin, pe nume Vasile Eftodi din Ocolina, raionul Soroca, iar zahărul şi hrişca sunt darurile altor creştini, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

PS Antonie, între altele, a spus: „Trecem cu toţii prin momente grele de încercare, perioadă în care suntem chemaţi, pe lângă rugăciunea mai intensă ridicată către Bunul Dumnezeu, să arătăm solidaritate şi afecţiune faţă de cei din jur prin fapte concrete. Mă bucur că am reuşit să răspundem apelului de a vă ajuta. Le mulţumim celor care au dăruit din puţinul lor. Dumnezeu să le răsplătească pentru fapta lor bună şi să-i păzească de toată boala”.

„Ne aflăm în Sfântul şi Marele Post al Sfintelor Paşti. Să folosim această perioadă, chiar dacă este una neobişnuită, pentru a ne pregăti pentru Slăvita Învierea aşa cum ce cuvine unui creştin, cu rugăciune, post şi fapte bune”, a îndemnat PS Antonie.

Doamna Tamara Cuharschi, dietolog din cadrul Centrului de plasament, a mulţumit pentru dar, menţionând că produsele sunt binevenite, dorindu-le celor care au donat sănătate şi putere de a face şi alte fapte bune.

În Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi sunt 457 de beneficiari. Centrul a fost vizitat de către PS Antonie şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi