Duminică, 17 martie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu).
În cadrul Sfintei Liturghii, PC arhidiacon Marius Mihai Anton a citit, cu binecuvântarea PS Antonie, Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.
PS Antonie, în cuvântul său, s-a referit la rolul icoanelor în viaţa creştinului şi la activitatea părintelui Ion ca păstor al comunităţii din Chetrosu.
Vorbind despre cultul icoanelor, PS Antonie, între altele, a spus: „Când spunem ortodox, avem în vedere un creştin care cinsteşte icoanele, un creştin care mărturiseşte credinţa adevărată. Nu ne putem închipui o biserică fără icoane sau o casă a unui creştin ortodox unde să nu fie nicio icoană. Icoanele fac parte din viaţa noastră a creştinilor ortodocşi şi ne însoţesc toată viaţa. Privind icoanele noi înţelegem scopul vieţii noastre. Icoanele ne cheamă la sfinţenie. Din icoane sfinţii ne privesc şi ne îndeamnă să le urmăm viaţa. Ei sunt modele de mărturisire a credinţei, de mărturisire a lui Dumnezeu”. „Să urmăm credinţa dreaptă, să cinstim sfintele icoane şi să încercăm să ne asemănăm cu sfinţii”, a îndemnat PS Antonie.
PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Ion, menţionând hărnicia şi tactul pastoral cu care părintele reuşeşte să umple biserica cu credincioşi la fiecare slujbă.
Părintele paroh a mulţumit PS Antonie pentru vizită, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.
Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia a fost fondată în anul 2006, când a fost investită cu personalitate juridică. Tot în acel an a fost sfinţită piatra de temelie a noului locaş de închinăciune de către Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor însoţit de un sobor de clerici. Cu purtarea de grijă a preotului paroh Ion Codreanu şi consiliului parohial biserica a fost ridicată, acoperită, tencuită şi pictată.
Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi