O candelă pentru unitatea neamului românesc va arde şi în biserica din Polocin, jud. Vaslui

Joi, 9 septembrie 2021, de Sărbătoarea Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana (stil nou), Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, alături de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi „Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana” din localitatea Polocin, filie a Parohiei Pogoneşti, Protopopiatul Bârlad (preot paroh Vasile Mihăiţă Maximoiu).

După slujba de târnosire a bisericii, a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în apropierea locaşului de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huşi.

Cuvântul de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii a fost rostit de Părintele Episcop Antonie de Bălţi, care a explicat celor prezenţi semnificaţiile momentelor ce alcătuiesc slujba de sfinţire a unei biserici.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit Părintelui Episcop Antonie pentru împreuna slujire şi pentru efortul de a veni din Basarabia pentru a participa la acest moment deosebit din viaţa creştinilor din Parohia Pogoneşti.

La rândul său, Părintele Episcop Antonie i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Ignatie şi părintelui paroh Vasile Mihăiţă Maximoiu pentru invitaţia de fi prezent la evenimentul sfânt şi binecuvântat a sfinţirii bisericii din localitatea Polocin, (jud. Vaslui) şi a oferit bisericii nou-sfinţite o candelă aprinsă „care să ardă la Polocin pentru unitatea neamului românesc”. PS Antonie obişnuieşte să dăruiască câte o candelă, la bisericile unde oficiază pentru prima dată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, care să ardă pentru unitatea neamului românesc.

Părintele paroh Vasile Mihăiţă Maximoiu le-a mulţumit ierarhilor, preoţilor şi celor prezenţi pentru prezenţa la frumoasa sărbătoare, făcându-le episcopilor o surpriză, oferindu-le tablouri pictate cu chipurile lor.

Credincioşii s-au bucurat şi de prezenţa Grupurilor corale „Doiniţa” din satul Sireţi, raionul Străşeni (Basarabia), şi „Răzeşii” din Pogoneşti, care au interpretat mai multe cântece cu caracter religios şi patriotic.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi