PS Antonie: „Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu și ne umple sufletul de lumină”

 

 
 
Sâmbătă, 19 august 2023, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile după calendarul neîndreptat (stilul vechi), au prăznuit Schimbarea la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – sora Maria Popa).
PS Antonie, în cuvântul său, s-a referit la minunile săvărșite de Mântuitorul, la Schimbarea la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la învăţăturile care trebuie reţinute din acest praznic împărătesc.
Vorbind despre schimbarea vieţii, PS Antonie, între altele, a spus: „Din Evanghelie vedem că Schimbarea la Față a Mântuitorului a avut loc în timpul când Mântuitorul se afla în rugăciune. În timpul rugăciunii faţa Mântuitorului şi hainele lui s-au luminat. Și norul luminos s-a arătat tot în timpul rugăciunii. Ce înțelegem de aici? Că o schimbare a vieții noastre noi o putem face doar cu ajutorul rugăciunii. Pentru a fi mai buni, mai îngăduitori, noi avem nevoie de rugăciune. Rugăciune ne înalță duhovnicește, și doar în această stare de înălțare spirituală noi putem să ne schimbăm viața. Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu și ne umple sufletul de lumină”. „Să înmulțim rugăciunea pentru a avansa duhovnicește și de a putea dobândi viața veșnică”, a îndemnat PS Antonie.
Conform tradiţiei, PS Antonie a sfinţit strugurii, noua roadă a viţei de vie, împreună cu celelalte poame.
În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.
În aceeași zi, PS Antonie a vizitat parohia „Naşterea Maicii Domnului” din satul Băhrinești, rn. Florești, unde părintele Andrian Agapi i-a vorbit ierarhului Episcopiei de Bălți despre acivitatea desfășurată în parohie.
Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi