PS Antonie: „Lucrătorul cel bun răspândește lumină în jurul său prin faptele sale”

 

Duminică, 3 septembrie 2023, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

PS Antonie, în cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie, s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt (Pilda lucrătorilor răi). 

PS Antonie, între altele, a spus: „Via o constituie toți cei care sunt botezați în numele Sfintei Treimi. Stăpânul acestei vii este Dumnezeu, iar fiecare dintre noi suntem chemați să fim lucrători în această vie. Vedem din Evanghelia de astăzi că lucrătorii pot fi buni sau răi. Lucrătorii răi sunt cei care nu țin cont de stăpân, nu-și îndeplinesc îndatoririle și au un comportament arogant și nerespectuos, egoist și încrezut în sine, lacom și fals. Acești lucrători nu pot să aducă roadele pe care le așteaptă Stăpânul. Să luăm aminte ce spune Evanghelia că Stăpânul „pe cei răi cu rău îi va pierde”. Există o răsplată. Lucrătorul bun este cel care, cu gândul la Dumnezeu, aduce roade bune prin faptele sale, fapte de dragoste și milostenie față de semenii săi. Lucrătorul cel bun răspândește lumină în jurul său prin faptele sale”.

„Să ne străduim să fim lucrători buni, lucrătorii care răspândesc lumină și adună lumină în sufletele lor”, a îndemnat PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi