PS Antonie a donat alte 24 de ghiozdane copiilor din Bălți

 

 

Marți, 5 septembrie 2023, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, împreună cu PC preot Dorian Revenco, protopopul de Bălţi, a donat alte 24 de ghiozdane copiilor din Bălți, care frecventează Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți din municipiul Bălți.

PS Antonie a menționat că „Episcopia de Bălți ajută nu doar copii ucraineni refugiați la Bălți, care au nevoie de ajutor, dar și copii din Bălți, care vin din familii cu venituri modeste”.

Printre cei care au primit ghiozdane din mâna PS Antonie a fost și o familie din Bălți, care a primit cinci ghiozdane pentru cei cinci școlari ai săi.

Doamna Liliana Lungu, managerul Centrului Educațional „Anastasis”, a mulțumit Episcopiei de Bălți pentru darul oferit copiilor la început de an școlar și a menționat că aceste ghiozdane sunt un mare ajutor pentru familiile copiilor din Bălți care frecventează Centrul „Anastasis”.

Centrul Educațional „Anastasis” este parte componentă a misiunii cultural-educaționale pe care Episcopia de Bălți o desfășoară în spațiul ei canonic.

În prezent Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți oferă un mediu cald și prietenos copiilor refugiați din Ucraina și mamelor acestora, Centrul fiind vizitat și de copii din Bălți. Pe viitor, activitățile Centrului vor fi oferite copiilor din Bălți și celor din raioanele din partea de nord a R. Moldova. Activitățile Centrului Educațional „Anastasis” au un caracter ludic, cognitiv și distractiv și le permit copiilor să comunice, să socializeze și să își lărgească orizonturile de cunoaștere.

Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți activează din data de 16 mai 2022 și a fost deschis cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălți, și cu sprijunul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, Federația Filantropia și Church World Service.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi