O candelă pentru unitatea neamului românesc va arde și la Șanta, comuna Mogoșești, Iași

 

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, data la care creștinii, care respectă sărbătorile creștine după calendarul îndreptat (stil nou), au prăznuit pe „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana”, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana” din satul Șanta, comuna Mogoșești, Iași (preot paroh – Vasile Luca).

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre părinții Maicii Domnului, Ioachim și Ana, evidențiind virtuțile lor și s-a referit și la cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă.

PS Antonie i-a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru binecuvântarea de a sluji la Șanta și părintelui paroh pentru invitație.

PS Antonie a oferit în dar, așa cum obișnuiește acolo unde oficiază pentru prima dată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, o candelă, care va arde la Șanta pentru unitatea neamului românesc și l-a rugat pe părintele Vasile și pe cei prezenți la sfânta slujbă să se roage pentru Basarabia.

Părintele paroh a mulțumit pentru candelă și a promis că flacăra acesteia va arde, la Șanta, pentru Basarabia și pentru unitatea neamului românesc și i-a dăruit PS Antonie o icoană cu chipurile Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți și PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu, domnul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, și doamna Rodica Roșu-Popa, primarul Comunei Mogoșești-Iași.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi