Doamnele din Episcopia de Bălți, alături de persoanele în etate

 

 

Duminică, 1 octombrie 2023, un grup de doamne, membre a Societății Femeilor Ortodoxe (SFO) din cadrul Episcopiei de Bălți, au vizitat, cu binecuvântarea Preafințitului Antonie, Episcopul de Bălți, la domiciliu, 15 persoane în etate din municipiul Bălți. Bătrânii vizitați trăiesc în condiții modeste și sunt izolați, din cauza neputințelor de vârstă și boli, în propriile locuințe. Identificarea personelor nevoiașe a fost realizată cu sprijinul direcției de Asistență Socială din municipiul Bălți cu care Societatea Femeilor Ortodoxe are o colaborare constructivă. Fiecare beneficiar a primit în dar câte un pachet cu produse alimenatare, fiecare pachet având 12-13 kg.

Președinta SFO Bălți, Liliana Lungu, între altele, a menționat: „Am trăit momente deosebite. Am oferit câteva ore din programul nostru, însă am rămas cu lecții importante pentru întrega viață. Foști profesori, ingineri, medici sau vânzători, care astăzi, din diferite motive, au rămas singuri și fără puteri, ne-au întâmpinat cu multă bucurie. Am citit în ochii lor recunoștință și înțelepciune. Toți au mulțumit cu pietate și au menționat că aceste vizite îi întărește și le dă credință”. „Continuăm, cu încredere, șirul faptelor bune și credem cu fermitate că Dumnezeu lucrează prin oameni, și doar așa vom putea face lumea mai bună”, a mai menționat președinta SFO Bălți. Doamna Liliana Lungu a specificat că pachetele cu produse alimentare sunt oferite de Episcopia de Bălți și au fost donate de către PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor. 

Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi a fost constituită, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, la 18 decembrie 2018 şi înregistrată la I.P.„Agenţia Servicii Publice” în data de 17 ianuarie 2019. Societatea îşi propune să promoveze şi să valorifice virtuţile creştine în familie, şcoală şi viaţa publică şi să contribuie la implicarea activă a femeii creştine ortodoxe în colectivitatea naţională pentru o viaţă mai bună.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi