O candelă a unității naționale va arde și la Moara Bulai, Suceava

 

Duminică, 5 noiembrie 2023, PS Antonie, Episcopul de Bălți, a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Rădăuților, la slujba de sfințire a bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moara Bulai, Protopopiatul Suceava II (paroh – PC preot Ciprian Pleșea). 

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat în imediata apropiere a locașului de cult, răspunsurile liturgice fiind date de corurile parohiilor din Moara și Bosanci.

Cuvântul de învățătură, la Duminica a XXII-a după Pogorârea Duhului Sfânt (Pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr), a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Antonie a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru bunecuvântarea de a sluji la sfințirea bisericii din Moara Bulai și părintelui paroh pentru invitație.

PS Antonie a dăruit părintelui Ciprian o candelă care să ardă la Moara Bulai pentru unitatea neamului românesc și a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru Basarabia. Părintele Ciprian a promis că va avea grijă ca flacăra condelei unității de neam de la Moara Bulai să nu se stingă.

La Sfânta Liturghie au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene. Primarul comunei Moara, Ferdinand-Eduard Dzinischi, a înmânt fiecărui ierarh câte un dar. 

La agapa frățescă, Grupul folcloric „Dor” din comuna Moara (profesor coordonator – Constantin Irimia) a susținuit un frumos recital de cântece vechi românești.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi