Concurs de eseu la ISTORIE, ediția a IV-a: „Marea Unire din 1918: impact social, economic și spiritual” 

 

UNIVERSITATEA DE STAT „ALECU RUSSO” DIN BĂLȚI

EPISCOPIA DE BĂLȚI A MITROPOLIEI BASARABIEI

UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI

CATEDRA DE ȘTIINȚE SOCIOUMANE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ din cadrul USARB

organizează

Concursul de eseu la ISTORIE, ediția a IV-a:

„Marea Unire din 1918: impact social, economic și spiritual” 

 

Concursul on-line de eseu este adresat elevilor din liceu și studenților interesați de Istorie care își fac studiile (sau locuiesc) în municipiul Bălți și raioanele Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița.

Concursul se organizează pe două secțiuni:

I. Elevi de liceu (clasele a IX-XII);

II. Studenți.

Concursul se va desfășura în următoarele etape:

1. Eseul se scrie de mână în volum de cel mult 3 pagini (format A4), se fotografiază/scanează și se depune electronic în perioada 13 noiembrie-20 noiembrie 2023, ora 24:00, la adresa de email: [email protected]  

IMPORTANT: Eseul va fi anticipat de o informație succintă: Nume, Prenume; localitatea de baștină; instituția de învățământ; clasa/anul de studii; Numele, Prenumele profesorului; adresa de e-mail, numărul de telefon.

Se va aprecia: 

a. originalitatea conținutului;

b. competențele de analiză și sinteză a evenimentelor, faptelor, proceselor istorice;

c. concluziile argumentate.  

2. La data de 27 noiembrie 2023 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a Concursului. Juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune. Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit Laureați ai Concursului și vor participa la etapa finală a Concursului: interviul (on-line) care va conține 2 întrebări generale referitoare la evenimentele din anul 1918.

3. La data de 29 noiembrie 2023, ora 14.00 Laureații Concursului vor fi invitați în videoconferință (aplicația Google meet – link-ul de participare va fi transmis pe adresa de e-mail a concursanților). Juriul urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. 

Premiile constau în: tablete educaţionale, premii băneşti şi seturi de cărți. Câștigătorii vor beneficia și de o excursie la locurile încărcate de istorie din Iași, organizată de Episcopia de Bălți.

4. Toți participanții vor primi pe adresa de e-mail Diplome de participare; laureații – Diplome de performanță; câștigătorii – premii și Diplome de excelență.

Câștigătorii concursului urmează să fie premiați de către PS Antonie, Episcopul de Bălţi, Mitropolia Basarabiei, în data de 1 decembrie 2023, ora 12.00 la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Biblioteca Științifică, sala de lectură nr. 1.

Pentru detalii: tel.: 023152380; 023152344

„Historia est magistra vitae”              

Mult succes!