PS Antonie: „Sfinții sunt pentru noi modele de viață și de mărturisire a credinței ortodoxe”

 

 

Miercuri, 8 noiembrie 2023, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile după calendarul neîndreptat (stilul vechi), au prăznuit pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca (paroh - PC preot Dumitru Bob).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la rolul sfinților în viaţa creştinului, la importanța credinței în viața omului și la viaţa Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Vorbind despre locul sfinţilor în viaţa creştinului, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Sfinții Părinți au rânduit pomenirea sfinților în fiecare zi pentru ca la fel cum ne orientăm după ceas, în timpul zilei, la fel să ne orientăm viața noastră după viața sfinților pe care îi avem în calendar în ziua respectivă. Sfinții au fost oameni ca și noi și dacă au reușit ei, vom reuși și noi. Ei au învins păcatul și s-au învrednicit de fericirea veșnică. De aceea, sfinții sunt pentru noi modele de viață și de mărturisire a credinței ortodoxe”. 

„Să păstrăm credința înaintașilor noștri, să-i cinstim pe sfinți și să-i rugăm să mijlocescă pentru noi fericirea veșnică de care s-au învrednicit ei”, a îndemnat PS Antonie.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat un Te-Deum de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste părintele paroh, familiei sale și asupra comunității „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa.  

PS Antonie l-a felicitat pe părintele paroh Dumitru Bob cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, i-a mulțumit pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul Episcopiei de Bălți și în comunitatea din Volovița, dăruindu-i o Carte de rugăciune și o Psaltire.

Părintele Dumitru a primit felicitări și din partea creștinilor, membri ai comunității din Volovița.

Părintele Dumitru i-a mulțumit ierarhului pentru rugăciune, felicitare și binecuvântare, invitându-l pe PS Antonie să mai vină la Volovița si cu alte ocazii, iar creștinilor le-a mulțumit pentru felicitări, dragoste și împreună lucrare.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi