Episcopia de Bălți, partener la un Festival- Concurs de muzică populară vocală și instrumentală

 

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Palatul Municipal de Cultură din municipiul Bălți se va desfășura, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălți, prima ediție a Festivalului - Concurs de muzică populară vocală și instrumentală „BARBU LĂUTARU” Bălți. 

Evenimentul este orgnizat de către „Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” (președinte Mihai Verhovețchi), și Societatea Cultural Artistică „Arlechin” (președinte Flavius Damian), în parteneriat cu Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Primăria municipiul Bălți, Palatul Municipal de Cultură Bălți, Fundația „Dor de Viitor” și SRL „Danident”.

Sunt invitați să se înscrie la concurs tinerii iubitori de folclor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Participanții vor fi acompaniați de Orchestra de Muzică Populară „Barbu Lăutaru” din Bălți.

Din juriu fac parte: Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”, Artist al Poporului - președintele juriului, Ion Dascăl, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară „Mugurel”, Artist al Poporului, Serghei Boboc, șeful Direcției în Teritoriu, Ministerul Culturii, Oleg Volontir – președintele Fundației „Dor de Viitor”, Maestru în Artă, Constantin Bahrin, interpret de muzică populară, realizator de emisiuni folclorice, artist profesionist în cadrul Ansmblului Constantin Arvinte din Iași, Sidor Rusu – profesor de acordeon al Academiei de muzică „Gheorghe Dima”, Cluj Napoca, filiala Piatra Neamț, Grigore Onoico – profesor de canto al Colegiului de Muzică și Pedagogie din Bălți, interpret de muzică populară.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi