Concertul de Colinde de la Făleşti, la a III-a ediție

 

Luni, 8 ianuarie 2024, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a binecuvântat cea de-a treia ediție a Concertului de Colinde desfăşurat la Fălești, la Palatul de Cultură „Mihai Volontir”.

Concertul a fost organizat de către Consiliul Raional Făleşti, Direcţia Generală Educaţie şi Cultură (Făleşti), Episcopia de Bălţi şi Protopopiatul de Făleşti al Episcopiei de Bălţi.

Concertul a debutat cu rostirea unei binecuvântări și a unui cuvânt de salut de către PS Antonie, Episcopul de Bălți. Cuvinte de salut au mai adresat domnul Vadim Roșca, președintele raionului Fălești, doamna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești și domnul Veaceslav Tambur, consilier raional, fost vicepreședinte al raionului Fălești și inițiatorul concertului de colinde.

La eveniment au mai fost prezenți: vicepreședinții raionului: Mihai Prodan și Evghenia Moisei, Rovena Dvorschi, șefa adjunctă a DGEC Fălești și Liliana Lungu, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți

Pe scena Palatului de Cultură din Făleşti au urcat: Alexandra Rusu (satul Catranîc), Ansamblul vocal „Acanta”, satul Catranîc (conducător Simion Gheorghe), Ion Perdevară, DGEC Fălești, Ansamblul vocal „Crescendo”(conducător Natalia Munteanu), Ansamblul folcloric „Auraș păcuraș” (conducător Valeriu Dumbravă), Ansamblul de chitariști (conducător Leonid Prodaniuc), Larisa Nistor, Constantin Negrescu, Mihaela Țurcan, Ansamblul de violoniști ai Școlii de muzică (conducător Marina Marcoci), Ansamblul folcloric „Doinița”, din municipiul Bălți (conducătoarea artistică - Angelica Tăburceanu) și Sergiu Cristian.

La sfârşitul spectacolului, domnul Vadim Roșca, președintele raionului Fălești, a înmânat fiecărui participant la Concert diplome de gratitudine. Domnul președinte i-a înmânat și PS Antonie o diplomă de gratitudine, mulțumind Episcopiei de Bălți pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului cultural de la Fălești.

PS Antonie, la rândul său, a mulţumit pentru diplomă și organizatorilor Concertului de Colinde Consiliului Raional Făleşti, Direcţiei Generale Educaţie şi Cultură Făleşti, Protopopiatului de Făleşti al Episcopiei de Bălţi, apreciind mult talentul celor care au evoluat în cadrul spectacolului, copii și maturi.

Fiecare tânăr participant la Concertul de colinde a primit din partea Episcopiei de Bălți dulciuri și câte o carte de rugăciune.

Concertul de Colinde de la Făleşti a fost un eveniment cutural de excepţie, organizat de oameni profesioniști şi care va avea, fără îndoială, un impact la păstrarea valorilor creştine și românești în spațiul basarabean.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi