Activitatea Episcopiei de Bălți apreciată de Direcția Generală Educație și Cultură, Fălești

 

Marți, 16 ianuarie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălți, a participat, la invitația Direcției Generale Educație și Cultură, Fălești, la activitatea dedicată Zilei Naționale a Culturii desfășurată în sala Palatului raional de cultură „Mihai Volontir” din orașul Fălești.

În cadrul evenimentului cultural dedicat Zilei Naționale a Culturii au fost apreciați cei care țin aprinsă flacăra culturii în raion, profesioniști care păstrează neobosit tezaurul cultural și promovează valorile noastre naționale: scriitori, artiști, bibliotecari, profesori, meșteri populari și manageri ai instituțiilor culturale, ș.a.

Oaspeți de onoare ai evenimentului au fost: dl. Vadim Roșca, președintele raionului, vicepreședinții raionului Fălești: Mihai Prodan, Evghenia Moisei și Oleg Savva, dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generală Educație și Cultură, dna Rovena Dvorschi, șefa adjunctă a Direcției Generale Educație și Cultură, dna Nelea Matcovschi, președinta Centrului Sindical Ramural Teritorial Fălești din Domeniul Culturii și Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți.

Mai mulți lucrători din domeniul culturii au primit diplome în semn de înaltă recunoștință și apreciere a activității prodigioase, pentru păstrarea, valorificarea, transmiterea și perpetuarea tradițiilor, obiceiurilor și folclorului.

Cu această ocazie, dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură, Fălești, i-a înmânat PS Antonie o diplomă de gratitudine pentru Episcopia de Bălți în care se menționează „parteneriatul dedicat” și buna colaborate între Episcopia de Bălți și Direcția Generală Educație și Cultură, Fălești, „manifestată constant pe parcursul anilor” întru „promovarea valorilor spiritual-culturale ale neamului”.

 PS Antonie a mulțumit pentru mesajul de apreciere a activității Episcopiei de Bălți, aducând un omagiu tuturor celor care cu mult sacrificiu slujesc la altarul culturii, păstrând marea bogăție spirituală a neamului românesc, subliniind că Episcopia de Bălți este alături de lucrătorii în domeniul culturii, susținându-i în această muncă a lor nobilă și jertfelnică. 

Ziua Națională a Culturii la Fălești a inclus și un florilegiu de cântece prezentate de tineri artiști și ansambluri consacrate.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi