PS Antonie şi-a serbat ocrotitorul duhovnicesc

 

 

Marți, 30 ianuarie 2024, ziua prăznuirii Sfântului Antonie cel Mare (stil vechi), PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Antonie cel Mare, la încercările care vin peste om de la cel rău, care lucrează și prin oameni și la ajutorul care vine de la sfinți dacă ne rugăm lor cu credință.

PS Antonie a mulţumit Bunului Dumnezeu şi Sfântului Antonie pentru ajutorul primit în activitatea Preasfinţiei Sale ca slujitor al structurii eclesiastice canonice din R. Moldova. PS Antonie a mulţumit şi preoţilor din cadrul Episcopiei de Bălţi, care cu multă jertfă se implică în viața Episcopiei și susțin activitățile misionare, pastorale, culturale şi social-filantropice.

Cu ocazia serbării ocrotitorului spiritual, PS Antonie a primit felicitări din partea Patriarhului României, ierarhilor şi clericilor din cuprinsul Patriarhiei Române, consilierilor, clericilor şi enoriaşilor din cadrul Mitropoliei Basarabiei, care i-au urat ani mulţi cu sănătate, păstorire îndelungată cu roade mari duhovniceşti.

PS Antonie i-a felicitat pe creştinii care poartă numele de Antonie şi Antonia și derivatele din aceste nume cu sărbătorirea zilei onomastice.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru ajutorul primit de la El de credincioșii și clericii Episcopiei de Bălți și s-a rugat pentru încetarea războiului din Ucraina.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi