PS Antonie: „Dumnezeu ne caută pe fiecare, dar ne găsește doar dacă dorim noi”

 

 

Duminică, 11 februarie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh – protoiereu Valeriu Ursu).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XXXII-a (a lui Zaheu).

Vorbind despre căutarea omului de către Dumnezeu, PS Antonie, între altele, a spus: „Zaheu dorind să-L vadă pe Iisus, s-a suit într-un dud, pentru că era mic de statură. Și căutarea lui a fost răsplătită cu o surpriză: Mântuitorul îl anunță că va merge la el acasă. Prezența lui Iisus în casa lui, i-a schimbat viața lui Zaheu. El este hotărât să dea o jumătate din averea sa săracilor și să-i despăgubească pe cei pe care i-a nedreptățit cumva. Iisus răspunde căutării lui Zaheu, iar prezența Sa în casa lui Zaheu îi schimbă viața acestuia. Zaheu L-a căutat pe Iisus, dar și Iisus aștepata de la Zaheu această schimbare, această căutare. Iisus îl căuta pe Zaheu, dar căutarea lui Zaheu a făcut ca Mântuitorul să intre în casa sa și să aducă mântuire. Dumnezeu ne caută pe fiecare, dar ne găsește doar dacă dorim noi. Căutarea lui Dumnezeu de către noi, îl face pe Dumnezeu să pornească în căutarea noastră. Dacă noi uităm de Dumnezeu, ne îndepărtăm de El, ne înstrăinăm de El, nici El nu-și aduce aminte de noi”.

„Să înmulțim rugăciunea, legătura noastră vie cu Dumnezeu, și atunci sigur Dumnezeu ne va găsi și ne va aduce mântuirea”, a mai spus PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi