Sărbătoarea Întâmpinării Domnului la Mănăstirea Chirilovca

 

 

Joi, 15 februarie 2024, ziua când creştinii ortodocşi, care ţin sărbătorile după calendarul neîndreptat (silul vechi), au prăznuit Întâmpinarea Domnului, PS Antonie, Episcopul de Bălţi a oficiat, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

Din soborul de preoți care au slujit la Mănăstirea Chirilovca au făcut parte și PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim, starețul Mănăstirii Hadâmbu, mare iubitor de Basarabia și basarabeni, și Pcuv. Părinte Protosinghel Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la praznicul Întâmpinării Domnului, subliniind formele în care creștinii se întâlnesc cu Mântuitorul Iisus Hristos evidențiind întâlnirea pe care nimeni nu o poate evita și cum se trebuie de pregătit pentru ea.

Un cuvânt duhovnicesc a adresat celor prezenți și PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim, oprindu-se la viața monahală, la copia Icoanei Maicii Domnului de la Hadâmbu, dăruită de părintele stareț Mănăstirii Chirilovca și folosul pelerinajelor pe la așezămintele monahale.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi