Diplomați ai României în R. Moldova în vizită la Episcopia de Bălţi

 

Miercuri, 6 martie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a avut o întâlnire, la sediul episcopal din Bălţi, cu Excelența Sa, domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în R. Moldova, dl. Adrian-Mihail Tican, Gerant interimar, Consulatul general al României la Bălți, și dl. Claudiu-Ion Chelcea, secretar I la Ambasada României în R. Moldova.

PS Antonie le-a vorbit înalților oaspeți despre proiectele pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educative inițiate și susținute de Episcopia de Bălți.

La întâlnire au fost prezenți și PC preot Veleriu Cernei, vicarul administrativ, PC Arhid. Marius Mihai Anton, consilier Sector Cultură, Misiune şi Tineret și PC preot Dorian Revenco, protopopul de Bălți.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă frăţească.

După întâlnirea de la sediul episcopal din Bălţi, PS Antonie împreună cu Excelența Sa, domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în R. Moldova, și dl. Claudiu-Ion Chelcea, secretar I la Ambasada României în R. Moldova, au vizitat șantierul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Ocniţa, unde părintele Sergiu Grosu a vorbit despre mersul lucrărilor de construcție al noului sfânt locaș. PS Antonie a menționat că ridicarea sfântului locaș, în Ocnița, are loc cu susținerea financiară venită din partea Guvernului României, fapt pentru care a mulțumit domnului ambasador.

La Ocnița diplomații români au fost întâmpinați de PC preot Igor Roșca, protopop de Edineț și Dondușeni, PC părintele Sergiu Grosu și dl Valentin Chilat, delegatul Episcopiei de Bălți în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

În aceeași zi, PS Antonie a vizitat biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Lipnic, raionul Ocniţa (preot paroh Ioan Rusu).

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi